Tölgyesi Lívia : Matyesz, aki szerint lehetetlen a felnőtteknek megfelelni, és Lilla, akivel mindig történik valami

Taylor, John F. : Túlélőkönyv ADHD-s gyerekeknek
2019-05-24
Bartos Erika : Hoppla meséi : vendégségben Pécs városában
2019-05-24

Tölgyesi Lívia : Matyesz, aki szerint lehetetlen a felnőtteknek megfelelni, és Lilla, akivel mindig történik valami

Hogyan legyen Valaki Jó?
A 10 éves Matyesz szeretne az lenni, de hogy kell azt csinálni? Hiszen őbenne nincsen rossz szándék, csak a bonyodalmak fognak össze állandóan ellene. Például és először is, egy kölcsönvett horgászbot miért lázad fel sorsa ellen, és ahelyett, hogy halat fogna, mint minden rendes, illemtudó társa, inkább eltörik. Ezzel elindítja Matyeszt azon a nehéz úton, ami végén, egyszer majd sokára a Nagybetűs Élet várja. De addig? Hogyan hozza helyre a helyrehozhatatlant?!
Szüleit autóbaleset következtében elveszítette és kishúgával, Lillával, egy árvaházban él, de András bácsi, a nevelőtanár mindenben mellette áll, ráadásul sok érdekes dolgot tud mesélni, mert nagyon okos, és az ő legeslegjobb barátja: csakhogy az övé volt a horgászbot. Nincs mese, ő Matyesz, dolgozni fog! Ezt a dolgozást a másik legjobb barátja tanácsolta, Berta, aki szintén gyerek, csak éppen egy fülesbagoly; ő mesélte, hogy nemsokára egy vándorcirkusz érkezik ide a rétre.
Matyesz ugyan nem tudja, hogy mi az a cirkusz, de ez nem akadály. Lilla viszont segít! Mindenben, és ez még jobban összekuszálja amúgy sem egyszerű életét. Húúú, de nehéz gyereknek lenni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük