Kerepes Eszperente Versenye

Szabó Magda Mű… : 2022. 06. 24. - 22:25

A kerepesi Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár eszperente vers- és prózaíró versenyt hirdet.

Az eszperente jellegzetesen magyar nyelvi játék, amelyben értelmes mondatokat kell alkotni, ám magánhangzóként kizárólag az e betű, azaz a nyílt e és a zárt ë hangok használhatóak. (Még az é betű sem megengedett!) Az eszperente elnevezést Karinthy Frigyes találta ki, épp ezért a versenyt az ő születésnapján (június 25.) hirdetjük meg, az eredményhirdetésre pedig halálának napján (augusztus 29.) kerül majd sor.

 

KF

Pályázók köre: a pályázaton részt vehet bármely magánszemély, kivéve a hivatásos írókat és költőket. (Hivatásosnak minősül az az alkotó, aki írói-költői tevékenységét életvitelszerűen, megélhetésként végzi.)

Pályázati anyag: egy alkotó maximum egy verssel és egy prózával – tehát összesen két művel – pályázhat. Tartalmi megkötés: a műveknek Kerepesről, a település múltjáról, jelenéről, jövőjéről, vagy a városhoz kötődő élményekről kell szólnia, és kizárólag eszperente nyelven íródhatnak. A pályaművek nem tartalmazhatnak sértő, degradáló, gyűlöletkeltő kifejezéseket, obszcén szavakat és közvetlen politikai utalást sem személyre, sem pártra, sem semmilyen szervezetre vonatkozóan.

 

Formai megkötés: a szövegben a mű címe előtt fel kell tüntetni a szerző teljes nevét! A vers nem lehet hosszabb 40 sornál, a próza pedig (szóközökkel együtt) 3000 karakternél. 12-es betűméretet, 1,5-ös sortávolságot kell alkalmazni, a sorok közt térköz nem szükséges! A dokumentumokat .doc kiterjesztésű csatolmányban kell beküldeni! A dokumentum elnevezésének módja: szerzo vezetekneve_keresztneve_mu cime Tehát minden kisbetűvel, ékezet nélkül, alsó vonallal elválasztva. A kísérőlevélben a pályázó nevén kívül telefonszáma megadása is kötelező!

cs

Fontos, hogy a pályázat csak a honlapunkról letöltött, majd tollal aláírt, beszkennelt vagy befotózott adatvédelmi nyilatkozat kitöltésével és beküldésével válik érvényessé! (18 év alatti nevező esetében a nyilatkozatot a törvényes gondviselőnek kell kitöltenie és aláírnia.) 

Nevezési határidő: a pályázatot az eszperente.kerepes@gmail.com email címre kell beküldeni 2022. augusztus 28. éjfélig. Pályázati díj nincs!

A pályázatok elbírálása: a pályázati anyagokat folyamatosan, a beérkezés sorrendjében jelentetjük majd meg Facebook oldalunkon a mű címének és szerzőjének megjelölésével. A kategóriánkénti (vers, illetve próza) győztes a legtöbb lájkot kapó pályamű szerzője lesz.

Eredményhirdetés: 2022. augusztus 29-én, 16 órakor a Facebook oldalunkon.

Nyeremények: a kategóriagyőztesek értékes könyvjutalomban részesülnek, amelyet intézményünkben vehetnek majd át előzetesen egyeztetett időpontban. A két fődíj mellett a művelődési ház különdíja is kiosztásra kerül.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket a fenti email címen tehetik fel!

Legyenek rettenthetetlenek, nevezzenek, s versenyezzenek!