Divatmajom a ketrecben

Szerző
Herczeg Zoltán

Lexusból a Venyigébe, címlapokról a bírósági tárgyalóterembe. Hogy lehet ezt ép ésszel, egyenes gerinccel feldolgozni?

2022. október 21. Ez az a nap, amikor Herceg Zoltán divattervező addig jól berendezett élete atomjaira hullik, amikor is egy közúti ellenőrzést követően drogkereskedelemmel gyanúsítják, majd fél évre rács mögé küldik.

Herczeg, akit az évek során megannyi jelzővel felruházott már a sajtó és a közvélemény – „divatguru”, „balliberális megmondóember”, „drogdíler” és ki tudja, mennyi mindennel még – most egyszerűen csak EMBERként meséli el azt a kritikus fél évet, amit élete legnehezebb, egyben legtanulságosabb időszakának tart.

Herczeg Zoltán rendkívül személyes hangvételű, metszően őszinte önvallomásában végre tiszta vizet önt a pohárba, és egyes szám első személyben, tanítani való önreflexióval teszi helyre a dolgokat, amit annyian és olyan szívesen félremagyaráznak. Az alábbi kötetben tehát nem csupán egy országosan ismert ember legszemélyesebb gondolatait ismerheti meg az olvasó, hanem egy kiválóan megírt fejlődéstörténetben nyomon követheti Herczeg Zoltán legfontosabb
felismeréseit bűnről, bűnhődésről, Istenről, szeretetről, szerelemről, párkapcsolatról, hűségről, barátságról, testvériségről, a drogfogyasztásról és annak következményeiről, valamint a törvényhozó rendszer erejéről.

A divattervező kiváló humorral és kegyetlen öniróniával megírt története, a Divatmajom a ketrecben sokaknak értékes tanulságul szolgálhat. Egy biztos: csak akkor ismerheted meg teljes egészében ezt a híres-hírhedt ügyet, ha elolvasod Herczeg Zoltán börtönben írt könyvét.